Sociale Kernteams Overbetuwe

Adres
Windroos 5
Vestigingsplaats
Elst
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
http://www.kernteamsoverbetuwe.nl/
Omschrijving
Voor bijna alle vragen naar het Sociaal Kernteam

De Sociale Kernteams zijn teams van beroepskrachten samen met dorps- of buurtbewoners. Bewoners zijn er vooral om vragen van mensen te verbinden met vrijwillige zorg en hulp. Bijvoorbeeld als iemand zijn been heeft gebroken en hulp bij de boodschappen nodig heeft. De beroepskrachten zijn gekwalificeerde zorg- en hulpverleners.

Vanuit het Kernteam wordt eerst gekeken naar wat familie, vrienden en buren kunnen doen om iemand te helpen. Dan kijken ze of er misschien een vrijwilliger in de buurt is die de gevraagde ondersteuning kan bieden. Voor zware of ingewikkelde zorgvragen worden professionele hulpverleners ingeschakeld.

Geen indicaties

Het Sociaal Kernteam stelt geen indicaties. Dat doet het loket Samenleven van de gemeente. De consulenten Wmo van het loket zitten bij de kernteamvergadering van de beroepskrachten. Daar wordt afgesproken wie er bij iemand op bezoek gaat: iemand van het kernteam samen met de Wmo-consulent of één van hen. Ook consulenten jeugd kunnen aanschuiven bij de kernteamvergadering.

Voorbeelden van vragen

Met welke vragen komen mensen nu naar het Sociaal Kernpunt? Dat kan van alles zijn, want ze bieden een brede dienstverlening. Een paar voorbeelden:

“Mijn aanvraag voor een traplift is afgewezen maar ik heb geen andere oplossing. Wat moet ik nu?”
“Een kennis van me heeft een zwakke gezondheid, geen netwerk en raakt ook nog zijn enige contact de huishoudelijke hulp kwijt. Ik ben bang dat hij geïsoleerd raakt en gaat vervuilen.”
“Mijn oudste zoon luistert niet naar mij, hij bedreigt me en verzuimt van school.”
“Mijn eigen bedrijf is failliet, daardoor heb ik schulden en steeds meer stress waardoor ik ook vastloop in mijn dagelijks leven met de kinderen. Mijn ex-man staat op afstand en vriendinnen werken allemaal.”
“Help, ik raak mijn huishoudelijke hulp kwijt, hoe moet dat nou? Zij weet wat er gedaan moet worden en kent mij. Ik kan niet zonder haar.”
“Elke week komt mijn begeleidster om mij te helpen in mijn dagelijks leven vanwege mijn verstandelijke beperking. Kan zij alsjeblieft blijven zodat ik zelfstandig kan blijven wonen?”
Waar kan ik nog meer terecht?

U kunt ook terecht bij uw huisarts, consultatiebureau, welzijnswerk en andere hulpverleners waar u vroeger al heen ging. Ook kunt u nog steeds terecht bij loket Samenleven van de gemeente. Soms zullen zij u doorverwijzen naar het Sociaal Kernteam. Jeugdartsen en huisartsen mogen nog steeds direct doorverwijzen naar de gespecialiseerde jeugdzorg.
Afbeelding over Tuinonderhoud
Overbetuwe

Tuinonderhoud

Sociale Kernteams Overbetuwe

Een 77 jarige mevrouw uit Zetten zoekt iemand die wat onderhoud zou willen doen aan haar tuin eventueel tegen een kleine vergoeding. He...

Logo van Sociale Kernteams Overbetuwe