csrf
Vitessevoorelkaar logo
Vitessevoorelkaar

Matcher worden bij ThuisOnderwijsMaatjes

Verbind vrijwilligers met kinderen met een vluchtachtergrond, en help kinderen van nieuwkomers om mee te doen op hun echte schoolniveau! Wil jij het verschil maken in het onderwijs en bijdragen aan een warmere, inclusievere samenleving? Als matcher bij ThuisOnderwijsMaatjes kun jij kinderen van nieuwkomers koppelen aan betrokken vrijwilligers en zo gelijke kansen creëren. Kinderen van nieuwkomers krijgen thuis vaak minder hulp bij hun schoolwerk dan hun Nederlandse klasgenoten. Wij koppelen daarom kinderen van 6 tot 18 jaar aan vrijwilligers (TOMaatjes) om hen een gelijke kans te geven. Als matcher breng je vrijwilligers en gezinnen bij elkaar, met veel direct contact om mooie relaties tot stand te brengen. Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Over de rol: Als matcher is jouw primaire taak om kinderen te koppelen aan vrijwillige begeleiders. Je zorgt voor veel koppelingen en streeft naar langdurige samenwerkingen. Je bent sterk in communicatie, relatiebeheer en het creëren van een goede sfeer. Over jou: • Je maakt graag contact met mensen, ook bij taal- en cultuurverschillen • Je kunt je goed verplaatsen in nieuwkomers, kinderen, ouders en vrijwilligers • Je onderneemt snel actie • Je pakt de telefoon om verbinding te maken en uitdagingen op te lossen • Je ziet mogelijkheden om je werk te verbeteren en zet je daarvoor in • Je spreekt zeer goed Nederlands; beheersing van een andere taal zoals Arabisch, Turks of Tigrinya is een pre • 2 tot 4 uur per week beschikbaar, met maandelijkse bijeenkomsten Wat bieden wij: • De mogelijkheid om bij te dragen aan kansenongelijkheid • Flexibele werktijden vanuit huis • Begeleiding door senior medewerkers • Werken in een intercultureel team waar iedereen wordt gezien en gehoord • Ervaring opdoen bij een sociale onderneming en meer leren over de werkwijze van OpenEmbassy • Kennis opdoen over inburgering, integratie en interculturele communicatie gericht op nieuwkomers Solliciteer: Wil je ons team komen versterken bij ThuisOnderwijsMaatjes? Dan horen we graag van je!

Lees meer

structureel

Kan online / via de telefoon

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Training & scholing

Beschrijving

Verbind vrijwilligers met kinderen met een vluchtachtergrond, en help kinderen van nieuwkomers om mee te doen op hun echte schoolniveau!

Wil jij het verschil maken in het onderwijs en bijdragen aan een warmere, inclusievere samenleving? Als matcher bij ThuisOnderwijsMaatjes kun jij kinderen van nieuwkomers koppelen aan betrokken vrijwilligers en zo gelijke kansen creëren.

Kinderen van nieuwkomers krijgen thuis vaak minder hulp bij hun schoolwerk dan hun Nederlandse klasgenoten. Wij koppelen daarom kinderen van 6 tot 18 jaar aan vrijwilligers (TOMaatjes) om hen een gelijke kans te geven. Als matcher breng je vrijwilligers en gezinnen bij elkaar, met veel direct contact om mooie relaties tot stand te brengen.

Over OpenEmbassy:
OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk.

Over de rol:
Als matcher is jouw primaire taak om kinderen te koppelen aan vrijwillige begeleiders. Je zorgt voor veel koppelingen en streeft naar langdurige samenwerkingen. Je bent sterk in communicatie, relatiebeheer en het creëren van een goede sfeer.

Over jou:
• Je maakt graag contact met mensen, ook bij taal- en cultuurverschillen
• Je kunt je goed verplaatsen in nieuwkomers, kinderen, ouders en vrijwilligers
• Je onderneemt snel actie
• Je pakt de telefoon om verbinding te maken en uitdagingen op te lossen
• Je ziet mogelijkheden om je werk te verbeteren en zet je daarvoor in
• Je spreekt zeer goed Nederlands; beheersing van een andere taal zoals Arabisch, Turks of Tigrinya is een pre
• 2 tot 4 uur per week beschikbaar, met maandelijkse bijeenkomsten

Wat bieden wij:
• De mogelijkheid om bij te dragen aan kansenongelijkheid
• Flexibele werktijden vanuit huis
• Begeleiding door senior medewerkers
• Werken in een intercultureel team waar iedereen wordt gezien en gehoord
• Ervaring opdoen bij een sociale onderneming en meer leren over de werkwijze van OpenEmbassy
• Kennis opdoen over inburgering, integratie en interculturele communicatie gericht op nieuwkomers

Solliciteer: Wil je ons team komen versterken bij ThuisOnderwijsMaatjes? Dan horen we graag van je!

Praktische informatie

request.details.practical_information.time_investment

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Kan online / via de telefoon

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van OpenEmbassy

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Almere, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

TOMaatjes voor nieuwkomers kinderen!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website. Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Help nieuwkomerskinderen met school!
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Dronten, Katwijk, Nieuwegein, Eindhoven

Help nieuwkomerskinderen met school!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Word Vojtisek's (14) Wiskundeheld
Arnhem

Word Vojtisek's (14) Wiskundeheld

Wekelijks · 1 tot 1 uur
OpenEmbassy

“Hallo! Mijn naam is Vojtisek en ik ben 14 jaar oud. Ik hou van motorsport en videogames. Ik heb hulp nodig met wiskunde A omdat ik zwaar onvoldoende sta en het gewoon moeilijk vind. Ik vind het wel interessant, maar ik heb moeite met begrijpen van de theorie." Wat wij zoeken: Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die Vojtisek kan helpen zijn wiskundevaardigheden te verbeteren. Ben jij geduldig, goed in uitleggen en vind je het leuk om jongeren te ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jouw rol: - Wekelijks aan huis bijles geven aan Vojtisek in wiskunde A - De theorie op een begrijpelijke manier uitleggen - Helpen met huiswerk en voorbereiden op toetsen - Motiveren en ondersteunen bij het ontwikkelen van studievaardigheden Wat wij bieden: - Een betekenisvolle ervaring waarbij je echt een verschil maakt in het leven van een jongere - Ondersteuning en middelen om jouw rol als vrijwilliger succesvol te vervullen - Flexibiliteit in het plannen van bijlessen Interesse? Wil jij Vojtisek helpen om zijn wiskunde te verbeteren en tegelijkertijd zijn passie voor motorsport en videogames delen? Neem dan contact met ons op! Samen kunnen we ervoor zorgen dat Vojtisek met vertrouwen zijn wiskunde toetsen tegemoet gaat. Over TOMaatjes: TOMaatjes staat voor Thuisonderwijsmaatjes en is een project waarbij kinderen van nieuwkomers worden gekoppeld aan vrijwilligers die bijlessen geven en helpen de weg te vinden in Nederland. Als vrijwilliger bij TOMaatjes maak je een directe impact op het leven van een jongere door hen te ondersteunen bij hun schoolwerk en hen te helpen integreren in de Nederlandse samenleving. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor deze kinderen en geven we hen de kans om hun volledige potentieel te bereiken.

Jongeren
Onderwijsmaatje voor kinderen gezocht
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Dronten, Katwijk, Nieuwegein, Eindhoven

Onderwijsmaatje voor kinderen gezocht

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Actieonderzoeker Groep 8
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Dronten, Katwijk, Nieuwegein, Eindhoven

Actieonderzoeker Groep 8

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Wil jij impact maken in het onderwijs? Meld je aan voor de mijlpaalgroep van ThuisOnderwijsMaatjes (TOMaatjes). Wij helpen kinderen van nieuwkomers met bijlessen. Wat ga je doen? • Wekelijkse bijlessen met een kind uit groep 8 • Samen voorbereiden op de doorstroomtoets in februari • Onderzoek naar wat er nodig is voor het kind om te slagen Hoe word je ondersteund? • Je krijgt een training in onze actieonderzoekmethode • Online intervisies • Begeleiding in kleine groepjes met andere vrijwilligers Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Naast dat je een kind helpt om zich goed voor te bereiden op de doorstroomtoets en zo op zijn of haar echte niveau te starten aan de middelbare school, verzamel je data die gebruikt kan worden om kennis over het onderwijs op te doen. Deze kennis zullen we aan het einde bundelen en gebruiken om het systeem te veranderen. Wat wordt er van je verwacht? • Wekelijks 1 uur bijles met achteraf 5 minuten verslaglegging. • Betrokkenheid van 5 september tot 29 maart • Een keer met het kind (en mogelijk het gezin) naar de bibliotheek gaan • Het bijwonen van de startbijeenkomst en 4 van de 5 andere bijeenkomsten. • Als onderdeel van je aanmelding vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Op de volgende dagen vinden de bijeenkomsten plaats waar jij als actie-onderzoeker bij bent: • Kickoff op 5 september 20:00-22:00 (online) • Actieonderzoektraining op 18 september van 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst uitwisselen van ervaringen 10 oktober 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 14 november 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 12 december 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en afsluiting 16 januari 20:00-22:00 (online) • Afsluiting op locatie in Amsterdam 29 maart 14:00-17:00 (op locatie) Zet deze datums alvast in je agenda! De volgende trainingen zijn niet verplicht maar kun je ook aan deelnemen: • Training verschilbewust 25 september 19:00-21:45 (online) • Training verschilbewust 15 september zondag 10:00-18:00 (op locatie in Amsterdam) Wil je meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Bekijk alles

Anderen bekeken ook

Geef vroeger een toekomst
form_request.online_phone

Geef vroeger een toekomst

Eenmalig · 1 tot 20 uur
Erfgoedvrijwilliger.nl

Houd je van geschiedenis en verhalen? Wil je kennis opdoen en enthousiaste mensen ontmoeten met dezelfde passie? Wil je bijdragen om erfgoed in stand te houden en door te geven? Of wil je meer over je eigen leefomgeving te weten komen? Een ambacht leren? Dan zijn musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedorganisaties op zoek naar jou! 👉 Mogelijkheden Musea, archieven, molens, monumenten, kastelen en historische verenigingen draaien veelal op de kracht van vrijwilligers. Bijdragen kan op heel veel manieren: ontvang bezoekers, beoefen een ambacht, word gids, klusser, help mee met de communicatie of word bestuurder. Ontdek waar jouw talenten van pas komen bij jouw favoriete erfgoedorganisatie. 💡Wat het oplevert • Jij geeft vroeger een toekomst. Verhalen, geschiedenis en wijze lessen worden bewaard én doorgegeven. • Je ontmoet enthousiaste mensen met dezelfde passie • Volop kansen om je te ontwikkelen: leer meer over de geschiedenis, ontwikkel jezelf in een vrijwilligersfunctie en leer nieuwe vaardigheden. ✉️ Interesse Stuur me een berichtje dat je meer wilt weten, dan vertel ik je over de mogelijkheden! Tot snel!

Jongeren
(kleine) groepen
Advies en steun geven bij de DementieLijn
form_request.online_phone

Advies en steun geven bij de DementieLijn

Wekelijks · 4 tot 5 uur
Alzheimer Nederland

De DementieLijn van Alzheimer Nederland is een hulplijn, speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het leven met dementie is ingewikkeld en stelt je steeds voor nieuwe uitdagingen. Dan is het fijn om je vragen te kunnen stellen aan een deskundige, of gewoon even je verhaal te kunnen doen bij iemand die begrijpt hoe het is om met (iemand met) dementie te leven. Naast alle online mogelijkheden voor informatie uitwisseling blijft een 1-op-1 gesprek van grote waarde. Gelukkig weten veel mensen de DementieLijn te vinden. Zij bellen vaak met een concrete vraag over de zorg van hun naaste, maar ook om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten. Hoe je kunt helpen Ben je een professional (Hbo/WO) in de zorg voor mensen met dementie (bijvoorbeeld als casemanager of psycholoog) en wil je jouw kennis en ervaringen inzetten voor anderen die dit nodig hebben? Dan is deze uitdagende vrijwilligersfunctie bij de DementieLijn vast iets voor jou! Wat je gaat doen Als vrijwilliger geef je telefonisch advies en tips over omgaan met dementie aan mantelzorgers en mensen met dementie. Je bent bekend met de activiteiten van Alzheimer Nederland en kunt zo nodig doorverwijzen naar andere deskundigen. Je hebt brede kennis over dementie en je kunt werken op hbo-niveau. Je bent wekelijks een dagdeel (4-5 uur) beschikbaar voor een telefoondienst. Je hebt een prettige telefoonstem en spreekt de Nederlandse taal vloeiend. Je werkt vanuit huis en krijgt de mogelijkheid je tijd flexibel in te delen. Met jouw inzet kun je samen met de andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan ondersteuning van mensen met dementie en hun naasten. En dat is zinvol en dankbaar werk! ‘‘Na vele jaren in de zorg gewerkt te hebben, kan ik me nu inzetten voor de DementieLijn. Ik ben blij dat mijn kennis en ervaring zo niet verloren gaan.” Geïnteresseerd om op deze manier iets moois te betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op door me een berichtje te sturen. We horen graag van je!

Help gevluchte kinderen door spel & beweging
Breda

Help gevluchte kinderen door spel & beweging

Wekelijks · 3 tot 5 uur
TeamUp

"Ze kunnen weer even helemaal kind zijn... mooi dat je dat in een paar uurtjes per week kunt geven. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Word gastouder voor een (kleine) hond!
form_request.online_phone

Word gastouder voor een (kleine) hond!

Wekelijks · 0 tot 24 uur
Stichting Mendoo

Mendoo is met spoed op zoek naar gastgezinnen en gastouders die tijdelijk één of meerdere kleine honden willen opvangen*. De eigenaren van deze dieren kunnen tijdelijk niet voor hun dier zorgen, omdat zij gevlucht zijn voor huiselijk geweld en in een Blijf van mijn Lijf-huis verblijven. Ben je in de gelegenheid om één of meerdere kleine honden (van één eigenaar) een veilige en liefdevolle plek te geven voor de periode variërend van een paar maanden tot maximaal een jaar? Wat we van je vragen is de liefdevolle zorg en aandacht voor een dier dat het zo hard nodig heeft. Dierenartskosten worden vergoed. Wij waarborgen altijd de anonimiteit van onze gastgezinnen en gastouders. Wij zoeken gastgezinnen en gastouders in deze regio, maar ook daarbuiten. Het is fijn als je ervaring hebt met het verzorgen van honden, maar dit is geen vereiste. Vanwege de achtergrond van deze huisdieren heeft het de voorkeur als je zelf geen dieren hebt of jij en jouw dieren al ervaring met angstige/getraumatiseerde huisdieren hebben. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je je vrijblijvend aanmelden via het contactformulier op de website van Mendoo. Navigeer naar 'noodopvang dieren' en klik op 'gastouders'. Onderaan de pagina kun je het contactformulier vinden, er volgt daarna extra informatie via de mail. * Opvang van meerdere dieren vindt alleen plaats als de huisdieren uit hetzelfde gezin komen. Opvang en het aantal opvangdieren is altijd in overleg met het gastgezin. Op dit moment zijn we specifiek op naar gastouders die: - één of meerdere kleine hondjes (van dezelfde eigenaar) willen opvangen; Wil je liever een kat of grote hond opvangen? Ook dan kan je je natuurlijk altijd aanmelden als gastouder!

Kletsmaatjes gezocht!
form_request.online_phone

Kletsmaatjes gezocht!

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Stichting Het Begint met Taal

Wil je iets betekenisvols doen? Heb je interesse in andere culturen? En houd je van kletsen? Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. -Je bent minimaal 16 jaar oud -Je spreekt vloeiend Nederlands -Je bent minstens 1 uur per week beschikbaar voor 10 of 20 sessies -Je hebt interesse in taal en andere culturen -Videobellen kent voor jou geen geheimen -Je hebt toegang tot een e-learning en online webinar, zodat je goed voorbereid bent op de sessies met je kletsmaatje Je krijgt: -Een mooie match! -Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies -Voor vrijwilligers: e-learnings en interessante webinars Stuur ons je e-mailadres of telefoonnummer en we plannen direct een kennismaking in! Wat onze kletsmaatjes zoal zeggen: "We hebben over allerlei onderwerpen gesproken; onze culturen, eten, Bevrijdingsdag, Ramadan, festivals en het weekend". "Ik vind het erg leuk. Mijn kletsmaatje is een geweldig persoon. Zij praat Nederlands met mij op een vrolijke manier. Het is nooit saai. Ook geeft ze mij huiswerk. Ik luister, spreek, lees voor en leer nieuwe woorden. Mijn kletsmaatje geeft me de kans om mijn Nederlands te verbeteren." "Mijn kletsmaatje durft steeds meer te praten en te vertellen." “Opnieuw ontzettend leuk om te zien hoe gretig mijn kletsmaatje alle informatie opneemt." "De vooruitgang met mijn kletsmaatje is opmerkelijk."

Vrijwilliger-coördinator Kletsmaatjes gezocht
form_request.online_phone

Vrijwilliger-coördinator Kletsmaatjes gezocht

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Stichting Het Begint met Taal

Ken je Kletsmaatjes al? Kletsmaatjes is een volledig digitaal project dat Nederlanders in gesprek brengt met nieuwkomers. Zodat deze nieuwkomers de Nederlandse taal kunnen oefenen en sneller meedoen met alles wat ons land zo fijn maakt. Sinds het voorjaar van 2020 hebben we al 6.000 mensen met elkaar verbonden! En we blíjven groeien. Fantastisch toch! Om de groei aan te kunnen, hebben we per direct nieuwe, vrijwillige coördinatoren nodig. Als coördinator voor Kletsmaatjes doe je online intakes met nieuwkomers en vrijwilligers, waarna je ze aan elkaar koppelt. Vervolgens monitor je die koppels tijdens de 26 weken dat ze contact met elkaar hebben. Ons handige online systeem helpt je daarbij. Zo maak je het contact tussen vrijwilliger en nieuwkomer optimaal effectief en creëer je werkelijk impact in het leven van een ander! Met Kletsmaatjes maak je kennis met nieuwe werelden en kom je echt even uit je eigen bubbel. En…niet onbelangrijk: deze job geeft jouw cv een serieuze upgrade! Als coördinator werk je: -vanuit huis -in je eigen tijd -volledig online Ben jij: -enthousiast en weet je dat ook op anderen over te brengen? -6-8 uur per week beschikbaar (je bepaalt zelf wanneer!)? -digivaardig? -ervaren met nieuwkomers en/of taalcoaching? Dan bieden we jou: -een coördinatorentraining en een verdiepingstraining in vrijwilligersmanagement -een deep dive in de wereld van taalcoaching en nieuwkomers -workshops en verdiepings-sessies -een tweewekelijkse (online) meeting met het team -professionele begeleiding door de programmaleiding Reageer snel, dan leggen we je graag uit hoe je kunt solliciteren.

Kletsmaatjes gezocht! 10 weken
form_request.online_phone

Kletsmaatjes gezocht! 10 weken

Wekelijks · 1 tot 10 uur
Stichting Het Begint met Taal

Meld je dan aan voor ‘Kletsmaatjes’: online Nederlands kletsen met een nieuwkomer. Je krijgt ondersteuning van ons team van coördinatoren, een e-learning en oefenmaterialen. Zo zorg jij ervoor dat nieuwkomers hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn! Met Kletsmaatjes lanceert Stichting Het Begint met Taal een nieuwe, online vorm van taalcoaching. Wekelijks spreken jij en een nieuwkomer af via online tools zoals Whatsapp of Zoom. Samen oefen je de Nederlandse taal en deel je wat je bezighoudt. Dat is goed voor de taalontwikkeling, het zelfvertrouwen en het netwerk van nieuwkomers én vrijwilligers. -Je bent Nederlands of woont al geruime tijd in Nederland -Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen -Je bent 1 uur per week beschikbaar voor 10 weken -Je bent digitaal vaardig (de videogesprekken vinden online plaats) -Je bent minimaal 16 jaar oud -Je hebt interesse in taal. Je hoeft geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren! Je krijgt: -Een mooie match! -Ondersteuning van een enthousiast team van coördinatoren voor al je vragen en advies -Voor vrijwilligers: een praktische e-learning, digitaal taalcoach-materiaal en interessante webinars Stuur een bericht als je interesse hebt om kletsmaatje te worden.

Praathuis via Zoom zoekt Praatmaatjes
form_request.online_phone

Praathuis via Zoom zoekt Praatmaatjes

Eenmalig of wekelijks · 1 tot 4 uur
Niland

Veel mensen willen Nederlands leren. Ze zitten vaak op een cursus, maar kennen weinig mensen die Nederlands spreken om mee te oefenen. Of ze hebben onregelmatig werk en werken alleen met mensen die slecht Nederlands spreken. Oekraïners zijn hier nu ook, zij willen graag praten met de familie waar zij verblijven of Nederlands leren om werk te vinden. Soms zijn ze al lang hier en durven niet te praten met hun collega’s. Ze zijn bang dat ze fouten maken. Of hebben kleine kinderen thuis en kunnen niet oefenen. Ook hebben ze bijvoorbeeld een verblijfsvergunning maar zitten nog steeds in een Asielzoekerscentrum tussen andere mensen die geen Nederlands spreken omdat ze geen huis kunnen vinden. Mensen willen naar hun partner in Nederland, maar moeten eerst de taal leren. Ook mensen die geëmigreerd zijn naar Canada of Australië doen soms mee. Ze kunnen dan Nederlands oefenen om met de kleinkinderen in Nederland te praten. Daarom ben ik Het Praathuis begonnen. Een taalcafé online. Gratis voor iedereen. Het werkt op een computer, een tablet of een telefoon. Het Praathuis is elke dinsdag open van 10.00 tot 13.00 en van 19.00 tot 22.00 uur. Op maandag en tussen 13 en 19 uur op dinsdag geven we les aan Oekraïense vluchtelingen. We zijn met het Praathuis gestart in september 2021 en er kwamen na 5 weken al rond de 100 bezoekers per dag. Nu rond de 200. Een jaar lang is er een wachtlijst voor deelnemers. Bij het Oekraïneproject zijn nu wekelijks rond de 250 deelnemers en er staan er nog veel op de wachtlijst. Ik zoek vrijwilligers die een of twee uurtjes op maandag of dinsdag kunnen helpen. Langer mag natuurlijk ook. Je hoeft er niet elke week te zijn. Je krijgt dan een groepje van 5 tot 7 mensen om mee te praten. Alleen maar praten, het is geen les. Iedereen die Nederlands spreekt kan het. Zoom is niet moeilijk. Het is een soort app. Deelnemers die het nooit hebben gebruikt, kunnen het ook snel. En ik zoek mensen die na een les willen oefenen met Oekraïners die een beetje Nederlands spreken. Wil je het een keer proberen? Graag! Er zijn nu soms groepjes zonder begeleiding. Kom een keer vrijblijvend kijken. Groet Rita

Juridisch Experts gezocht
form_request.online_phone

Juridisch Experts gezocht

Wekelijks · 2 tot 5 uur
Stichting Jeugdrecht

Voor deze vacature maakt het niet uit waar je woont, je mag ook bijvoorbeeld in Groningen wonen :) 



 Voor het oprichten van een nieuwe stichting, zijn we op zoek naar juridische experts en die actief willen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Stichting.



 Wat doet de stichting: 
De Stichting zet zich inzetten voor mensen die hulp zoeken of advies nodig hebben bij kinderrechten, jeugdzorg zaken of met jeugdstrafrecht zaken. 
De Stichting zal adviseren, helpen en actief bijdrage aan het helpen van hulpzoekende in nood. Dit allemaal op gehele vrijwillige basis.




 Wat zoeken wij: De Stichting is op zoek naar meerdere juristen, als juridisch expert denk je mee met acties die de stichting wilt gaan organiseren, tevens help je mee met het schrijven van juridische documenten naar binnenlandse/buitenlandse instanties, je denkt mee met juridische stappen die de stichting wilt zetten en adviseert waar nodig. Als juridisch expert is het van belang dat je enige juridische kennis hebt van het jeugdrecht en het civielrechtelijke kader.

Wie zoeken wij:


* Je houdt niet van onrecht.

* Je wilt graag dat er veranderingen komen in de jeugdzorg.

* Je beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal.

* Je beschikt over een Nederlands identiteitsbewijs of van een land binnen de Europees Unie.

* Je hebt een goede computer.

* Je bent bekend met Microsoft Outlook, Microsoft Word en Microsoft OneDrive (SharePoint is een ++).



Waar doe jij het voor: 
 In Nederland zijn duizenden mensen in de problemen, bijvoorbeeld door de toeslagenaffaire, deze mensen hebben al veel instanties gesproken, maar blijkbaar heeft dat niet (goed) geholpen. Met jou hulp zorg jij ervoor dat deze mensen goed geholpen worden of dat ze goed doorverwezen worden.



Wat bieden we aan:

 * Een leuk team.

 * (Eventuele) reiskosten volledig terug-betaald.

 * Team uitje 1 keer per jaar.



90 % van de werkzaamheden zullen plaatsvinden vanuit huis, een goede computer is van enorm belang. 

Met jou ervaring kun je vele hulpzoekende helpen.

Voor vragen of interesse, laat een berichtje achter en we komen er zo snel mogelijk.




 Wie ben ik: 

Ik ben Arman.
 Ik heb in 2023 de Stichting Rechtsbescherming heropgericht. De Stichting heeft als doel gehad op te komen voor mensenrechten, daarbij was de focus vooral kinderrechten. In Nederland zijn er duizenden mensen door de belastingdienst aangemerkt als fraudeur, en nu achteraf blijkt dat zij dit toch niet waren, dit heet de Toeslagenaffaire. Ook zijn er in Nederland duizenden kinderen onder toezicht van de staat, die wonen bijvoorbeeld in pleeggezinnen, jeugdinstellingen. Zoals vaak te lezen is in kranten of in het nieuws gebeuren daar vreselijke dingen waarvan je zou denken dat het onmogelijk is, helaas is dat wel de realiteit. Denk aan opsluiting van hele jonge kinderen, mishandelen van kinderen etc.


Ik kom op voor kinderrechten, ik kan niet tegen onrecht en ik wil graag in team verband mensen helpen die hulp hard nodig hebben. (En ja er zijn honderden mensen die hulp nodig hebben, maar de juiste hulp niet kunnen vinden).


 Ik geef lessen over Jeugdrechten aan Rechtbanken in Nederland. 


Ik ben vrijwilliger bij Defence for children, mijn taak daar is om te praten over Jeugdrechten en aan te geven waar het fout gaat. 

Ik ben verder werkzaam binnen de Koreaanse Entertainment wereld. Ik ben daar choreograaf, ik geef Hip Hop, K-Pop, modern en als het moet maar ook echt moet ballet.

Met 'n gezellige telefoonbabbel iemand helpen
form_request.online_phone

Met 'n gezellige telefoonbabbel iemand helpen

Wekelijks · 0 tot 1 uur
Lach-Medicijn

Met een gezellige telefoonbabbel iemand helpen. Als iemand om een babbel vraagt, reageer je als je tijd hebt. Zo help je elkaar in de telefoonkring. STEUNTJE IN DE RUG We hebben allemaal wel eens een moment waarop we net even dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Lach-Medicijn wil mensen de gelegenheid geven er op die manier voor elkaar te kunnen zijn, totaal gelijkwaardig… de éne keer vraag je om een telefoontje, de andere keer reageer je op een telefoonaanvraag. De hulplijnen zijn overal overbezet. Laten we elkaar weer steunen. POSITIEF EN CONSTRUCTIEF De gesprekken bij Lach-Medicijn blijven positief en constructief. Je hoeft echt geen moppen te tappen (mág wel als men dat gezellig vindt), maar heb het over wat je wél in je leven wilt, wat je nodig hebt om verder te komen en hoe je daar mogelijk kunt komen, vertel waar je blij van wordt, wat het mooiste is dat je ooit hebt meegemaakt, heb je nog een droom of wens die je graag vorm wilt geven, etc. Hou het gezellig met elkaar. MEER INFO: [website verborgen] AANMELDEN: [website verborgen] FACEBOOK: [website verborgen]/

(kleine) groepen