Wil jij écht iets voor iemand betekenen?

Wil jij écht iets voor iemand betekenen?

Regelmatig
Apeldoorn
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn

Als maatje bij IrisZorg Apeldoorn kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar als maatje kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen. Simpelweg door samen leuke dingen te ondernemen en er 'te zijn'.

Wat ga je doen?
Ongeveer één keer per week spreek je samen af. Je overlegt samen wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of puzzelen. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je als maatje daarbij steunen en ga je samen. Je kunt ook helpen bij het wegwijs maken op een laptop of met Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Hoe gaan we verder?
Na je aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek waarbij we graag van je horen wie je bent, wat je hobby’s zijn en waar je blij van wordt. Daarna gaan we kijken welke cliënt het beste bij je past. We doen dit heel nauwkeurig en kijken daarbij naar overeenkomsten in hobby’s, leeftijd, levensinstelling, etc. Wanneer we een goede match gevonden hebben, regelen we een eerste ontmoeting.

Wat krijg je ervoor terug?
Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Wij zorgen ervoor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. We bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding.

Wie ben jij?
Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en je bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënten. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven. Je weet op een natuurlijke manier iemand te activeren en te enthousiasmeren. Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar.

Wie zijn wij?
IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding, ondersteunen wij cliënten naar herstel. Daar kunnen we jouw hulp als maatje goed bij gebruiken!

Meedoen! Dat willen onze cliënten ook heel graag. Jij kunt daarbij helpen. Mede dankzij jou krijgen mensen weer grip op hun leven. Meld je nu aan als maatje en ontmoet onze cliënten!

Enthousiast geworden?
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met: Marieke via deze website.

  • De vraag van Marieke is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Marieke is eerder via deze website geholpen
Laat Marieke weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Wil jij écht iets voor iemand betekenen?" van Marieke.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Vitessevoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo IrisZorg
Geplaatst door:
Profielfoto van Marieke
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Marieke
  • De vraag van Marieke is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Marieke is eerder via deze website geholpen

Meer vragen van Marieke namens IrisZorg

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Maak jij als maatje écht een verschil? Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Word jij maatje op Het Hoogeland? Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Wordt maatje op Het Hoogeland in Beekbergen Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Activiteitenbegeleider Het Hoogeland Apeldoorn Activiteitenbegeleiding
  Actief maatje gezocht Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Gezellige Vrijwilliger Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Gezellige en Sociale KookVrijwilliger Apeldoorn Koken & maaltijden
  Actieve duizendpoot Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Muzikaal Talent Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
  Fiets je mee? Apeldoorn Maatje, buddy & gezelschap
Vorige 1 2