Leuk gezelschap maakt het leven weer leuker!

Leuk gezelschap maakt het leven weer leuker!

Plaats:
Arnhem
Categorie:
Gezelschap, Taal & lezen, Maatjes & buddy's
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Ik ben als wijkcoach betrokken bij een mevrouw van 55 jaar. Zij is van oorsprong turks en getrouwd met een nederlands turkse man. Ze woont al jaren in Nederland. Zij heeft tot 5 jaar geleden altijd gewerkt. Maar door een hartaanval is zij nu volledig afgekeurd en zit ze thuis. Door de hartproblemen en andere lichamelijke klachten heeft mevr maar erg weinig energie. Nu ze geen werk meer heeft en meer aan huis is gebonden, voelt ze zich regelmatig wat alleen en mist ze het contact met andere mensen. Ondanks dat ze getrouwd is en nog 2 volwassen dochters thuis heeft, raakt ze wat geïsoleerd. ( Dochters zijn lange dagen van huis ivm studie en daarnaast nog werken.)
Mevr is ook bang om alleen naar buiten te gaan. Ze is bang dat ze valt. Door deze angst kan ze ook ( nog) niet deelnemen aan het verenigingsleven of andere uitstapjes maken.
mevr zou het heel fijn vinden als er af en toe iemand op visite komt. Om samen een wandelingetje te maken, gezellig kletsen, wat te koken, spelletje te doen of iets dergelijks. Ze verstaat prima Nederlands, maar spreekt het wat gebrekkig. Ze is hierin wat onzeker geworden. Ze wil haar Nederlands graag weer verbeteren door met iemand te kunnen praten. ( met haar echtgenoot spreekt ze nl Turks)
Daarnaast zouden zij en haar man het heel fijn vinden als er iemand af en toe even mee kijkt naar een moeilijke brief, of samen met haar belt naar een instantie.
De frequentie en de tijden van de bezoekjes kunnen gemaakt worden in overleg met mevr zelf. Hierbij valt te denken aan 1 keer per 2 weken? En als het kan misschien wat vaker. Het gaat om bezoekjes door de week, overdag.
De hoop is dat mevr hierdoor ook weer meer zelfvertrouwen krijgt en straks misschien zelf ook alleen naar buiten durft te gaan. En dan zelf ook weer een sociaal leven kan opbouwen.

We hopen dat er in Arnhem een gezellige vrouw is die van een praatje, spelletjes, kort wandelingetje houdt.

Ik kan je natuurlijk meer info geven als jij mij belt of mailt.

ik hoor het graag van je.
met vriendelijke groet,
Ria

  • De vraag van Ria is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Ria weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Sociaal wijkteam
Geplaatst door:
Profielfoto van Ria
Ria
40% profielsterkte
Bedankt voor het melden
Geplaatst door:
Profielfoto van Ria
  • De vraag van Ria is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Tijdsbesteding:
regelmatig
Bedankt voor het melden